Ταχίνι Ολικής Άλεσης

Whole Grain Tahini

ΤΑΧΙΝΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ

Ταχίνι ολικής άλεσης

Ταχίνι ολικής άλεσης Θεσσαλονίκη.
Παρασκευάζεται από 100% αναποφλοίωτο (ολικής) σουσάμι το οποίο  πλένεται και έπειτα μπαίνει σε θάλαμο ξηραντήριου παραμένοντας εκεί για περίπου δυο 24ωρα ώστε να φύγει η υγρασία του. Τέλος αλέθεται σε παραδοσιακό πετρόμυλο  ώστε να κρατά αναλλοίωτα όλα  τα θρεπτικά  συστατικά – βιταμίνες, το άρωμα και την γεύση του.

 

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:

  • Περιέχει  μονοακόρεστα και πολυακόρεστα  λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία των ζωτικών οργάνων  καθώς δεν μπορεί να τα συνθέσει μόνος του με αποτέλεσμα να ρίχνει την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια  και να αντικαθιστά το ψάρι και το ελαιόλαδο σε περίοδο νηστείας.
  • Περιέχει CA(Ασβέστιο)φυτικής προελεύσεως που  απορροφάται 100%απο τον ανθρώπινο οργανισμό χωρίς να δημιουργεί ασβεστώματα   και είναι κατάλληλο σε άτομα με πρόβλημα στα νεφρά ή σε άτομα που δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά.
  • Περιέχει FE(Σίδηρο)   για άτομα με αναιμία , χαμηλό αιματοκρίτη, χορτοφάγους  βοηθώντας  στην ανάπλαση του μυϊκού ιστού.
  • Περιέχει βιταμίνη (Α) που βοηθάει στην καλή όραση  όπως και ψευδάργυρο(Zn)   για την ενίσχυση  του  ανοσοποιητικού.
  • Περιέχει σουσαμίνη που ρίχνει την αρτηριακή πίεση.

 

Τέλος, είναι πλούσιο σε πρωτεϊνες και φυτικέ ίνες βοηθώντας τα άτομα με διαβήτη να κρατήσουν σε χαμηλό επίπεδο τα σάκχαρα  και δεν περιέχει καθόλου φοινικέλαιο, αλάτι και ζάχαρη!