Παρασκευάζεται από 100% ελληνικό φιστίκι το οποίο πλένεται και έπειτα μπαίνει σε θάλαμο ξηραντήριου παραμένοντας εκεί για περίπου ένα 24ωρο ώστε να φύγει η υγρασία του. Τέλος αλέθεται μαζί με τη φλούδα του σε παραδοσιακό πετρόμυλο ώστε να κρατά αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά συστατικά – βιταμίνες, το άρωμα και την γεύση του. Το βασικότερο όμως είναι ότι δεν περιέχει καθόλου φοινικέλαιο – λάδι, αλάτι και ζάχαρη!
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
Περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία των ζωτικών οργάνων με αποτέλεσμα να συμβάλει στην μείωση της κακής (LDL)χολιστερόλης και την αύξηση της καλής (HDL).
Περιέχει K(Kάλιο) για την καταπολέμηση υψηλού νατρίου στο αίμα ρίχνοντας την αρτηριακή πίεση.
Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και κατάλληλο για διαβητικούς.
Περιέχει βιοτίνη βιταμίνη του συμπλέγματος (Β) που βοηθά την καλή υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής.
Τέλος το Φυστικοβούτυρο Θεσσαλονίκης , είναι πλούσιο σε πρωτεϊνες και αντιοξειδωτικά και δεν περιέχει καθόλου φοινικέλαιο, αλάτι και ζάχαρη!